Gul Experience Center


Watersportcentrum Muiderberg is sinds 2014 ook Gul Experience Center. Gul biedt een uitgebreid aanbod voor (wind) surfers, Kiters, waterskiërs, zeilers en een ieder die zich in en om het water bevindt. De Gul producten zijn stijlvol en technisch innovatief en ontwikkeld door en voor de actieve watersporters.

Begin jaren zestig besloot Dennis Cross, een man met een passie voor surfen, dat het genoeg was. Hoewel hij gek was op surfen, werden de wateren van de Atlantische Oceaan te koud, vooral in de winter! Daarom begon hij met het maken van de eerste speciaal gebouwde wetsuit voor surfers.

Het eerste model bestond uit twee stukken, een jas met een bever staart en een aparte broek. Deze eerste wetsuit is beroemd geworden doordat deze is gemaakt in de achterkant van zijn camper op Fistral Beach in Newquay, Cornwall. Met dit bescheiden begin, was het merk Gul geboren.

Gul blijft groeien en in de jaren 80 breidt ze haar activiteiten uit in Europa en de rest van de wereld binnen de groeiende watersportmarkten zoals Windsurfen en zeilen.