30 minuten van Muiderberg


In Muiderberg kun je één of meerdere Lasers te huren en daarmee door het Watersportcentrum of zelf georganiseerde wedstrijden te varen. Het is ook mogelijk om met een groep (ervaren) zeilers een dagdeel bij ons te reserveren en onderlinge wedstrijden te varen. Wij kunnen dit, indien dat gewenst is, in z’n geheel organiseren.

Laserwedstrijden in Muiderberg

Gedurende het zomerseizoen organiseren wij op woensdag en donderdagavond Laserwedstrijden.

30 minuten van Muiderberg

Daarnaast organiseren Hans van der Drift, Bert van der Wiel en Paul Brouwer met enige regelmaat de 30 minuten van Muiderberg. Er is altijd Koek & Zopie en de kosten zijn €10,- per deelname. Wanneer je een boot nodig hebt, reserveer deze dan tijdig bij Jeroen: +31 (0)6 51074236.

De finale 30 minuten van 2019

Alsof de zomer net van start was gegaan. Zo’n heerlijke dag was was het afgelopen zondag op het mooiste zeilplekje van Nederland.

Een goede wind met uitdagende shifts en variërende sterkte waren precies de juiste ingrediënten om er voor iedereen een eerlijke en leuke wedstrijddag van te maken.

Door een vol veld van 20 boten werd tot op het hoogste niveau gestreden om de fel begeerde cup. Een cup die Hans van der Drift zo mooi vindt dat hij hem voor de 9e keer mee naar huis mocht nemen. En dat van de 23 keer dat deze cup is uitgereikt! Een knappe en bijzondere prestatie.

De dag overwinning ging naar Sven Coster. Natuurlijk een gevierd zeiler met veel ervaring maar ook voor Sven was het even geleden dat hij in een Laser zeilde dus een score van 4 1e plaatsen was een mooie uitslag en een verdiende overwinning.

De Runner Up bokaal ging deze zondag naar de laatste 2 in het klassement Lodewijk Kleijn & Veronique de Bruijn. Niet vanwege de grote stijging in de uitslag maar vanwege het volhardend blijven meestarten terwijl er van alles misging met de boten.

Op naar de 30 minuten van Muiderberg in 2020

Op een paar wier slierten na was 2019 een bijzonder mooi 30 Minuten jaar met steeds lekkere wind en mooi weer. Voor 2020 gaan we de zeer populaire trainingen verder uitbouwen en misschien ook kijken naar een buitenland training. Verder denken we aan een theorie avond en wellicht zijn er nog gastoptredens te verzorgen op een mooi IOR jacht in Frankrijk.

Ook wordt het hoog tijd dat wij met een delegatie naar het Kinselmeer gaan zeilen en de boten eens in omgekeerde richting over de dijk tillen. Kinselmeer mannen, bedankt voor jullie deelname dit jaar.

Van de organisatie:

Het feestje te Muiderberg zou niet mogelijk zijn zonder het niet aflatende enthousiasme van Jeroen en zoon Raaf die er elke week voor zorgen dat boten & baan gereed zijn. Familie Den Hartog bedankt!

En natuurlijk Bert en Hans ook bedankt voor borrel, bitterballen en uitslagen.

Eindklassement 30 Minuten van Muiderberg 2019

30 Minuten van Muiderberg MuiderNieuws

Voorgaande klassementen

Eindklassement 30 Minuten 2016

Eindklassement van de 30 Minuten van Muiderberg 2015.

In 2015 werd de 30 minuten van Muiderberg gewonnen door Sven Karsenbarg en werd dit ook door het Muidernieuws opgemerkt.

Muidernieuws